Over SCF Animal in Need

Animal in Need i.c.m. stichting Second Chance Foundation Nederland (SCF), probeert in algehele zin het recht van de dieren in Spanje te beschermen en de plaatselijke bevolking van dit recht bewust te maken.

SCF Animal in Need zet zich specifiek in voor de verlaten, ongewenste en mishandelde dieren in de omgeving van de plaats La Línea de la Conceptión, gelegen aan de Engels-Spaanse grens bij Gibraltar.

In Línea worden de dieren opgevangen in het asiel van SCF Animal in Need, die wordt gerund door Peter Koekebakker. Van daaruit probeert SCF Animal in Need een nieuw thuis voor de dieren te vinden. Op 30 maart 2019 is Peter Helaas overleden. Sindsdien zet zijn Team het werk voort.

Voor degene die nog geen of niet genoeg honden hebben, om de Beachwalk mee te lopen, neem eens een kijkje op:

www.animalinneed.com

 

Wie weet kunt u één of meerdere beestje(s) een mooi thuis bieden!

In het onderstaande filmpje krijgt u een korte rondleiding door het asiel van SCF Animal in Need:

Achtergrond

In 2005 heeft de Spaanse stichting Prodean (Associación Protectora de Animales Pro-Derecho de los Animales), geholpen door een handjevol enthousiaste voorvechters tegen het dierenleed in Spanje, naast de Perrera (het gemeentelijke dodingsstation) een asiel opgericht. De dagelijkse leiding over het asiel, en sinds maart 2010 over de Perrera, is in handen van de Nederlander Peter Koekebakker. Hij is sinds 15 jaar woonachtig in Spanje en heeft naast zijn werk het beheer over het asiel, samen met een team medewerkers, waarvan het overgrote deel vrijwillig.

 

In La Línea zijn veel straathonden. De oorzaak hiervan is voornamelijk dat mensen een pup willen kopen om de kinderen ermee te laten spelen, maar zodra de hond te groot is moet hij naar buiten. Honden worden met regelmaat gewoon op straat gezet, vaak op de drukke carretera (snelweg), zodat de honden wel overreden zullen worden. Straathonden zijn ook zelden gecastreerd/gesteriliseerd en blijven zich dus voortplanten.

 

Daarnaast worden bepaalde rassen in Spanje gebruikt voor de jacht en als ze niet meer voldoen aan de eisen, worden ze op gruwelijke wijze gedood of zwaar mishandeld en voor dood achtergelaten.

 

Op de korte termijn zorgt de stichting SCF Animal in Need voor (financiële) middelen om de opvang van de dieren in het asiel in La Línea (Spanje) uit te kunnen voeren. De maandelijkse kosten voor voer, medische behandelingen, medicaties en schoonmaak/onderhoud bedragen 15.000 euro per maand.

 

Op de langere termijn stelt de stichting SCF Animal in Need zichzelf als doel; het “aanbod” van de zwerfhonden aan het asiel in La Línea terug te dringen. Dit mede door het financieren van sterilisatie en castratie projecten en het aandacht vragen bij de lokale overheden en bevolking voor de positie van de dieren in en rond La Línea. Het streven is om het dierenleed in de omgeving van La Línea terug te dringen.

 

De stichting werkt geheel met vrijwilligers, alles moet op eigen kracht gebeuren. Onze inkomsten zijn donaties van medehondenliefhebbers, incidentele donaties door sponsors etc. De vrijwilligers zetten zich altijd met volle overgave in voor de stichting zonder daar financieel voor gecompenseerd te worden.

 

Bestedingsgarantie

De stichting SCF Animal in Need heeft nagenoeg geen overheadkosten. Zoals elke organisatie heeft de stichting te maken met de jaarbijdrage voor de Kamer van Koophandel en de kosten van de bankrekeningen. Daarnaast neemt de stichting de kosten van transport van hulpgoederen bestemd voor het asiel voor haar rekening.

De stichting SCF Animal in Need zet ook voor het werven van donateurs geen kostbaar apparaat in. Alle donaties en schenkingen aan de stichting gaan dientengevolge voor circa 99% naar het asiel in La Línea. Simpel gezegd: wie de stichting SCF Animal in Need financieel steunt, kan er op rekenen dat het geld rechtstreeks wordt besteed aan projecten van, voor en door het asiel in La Línea.

Een greep uit onze sponsoren